aan-en-verkoop-zwart.png

Verkoop

Deze service wordt door ons niet langer aangeboden

Aankoop

De aankoop van een paard is iets heel bijzonders. Althans dat vinden wij. Je zoekt een paard met de bedoeling daar heel veel plezier mee te hebben. Maar waar te beginnen, wat past en hoe zorg je ervoor niet te hoeven zeggen: "in verband met niet matchen te koop aangeboden."  Wij praten met je en hebben speciaal een vragenlijst ontwikkeld die ervoor zorgt dat we zicht krijgen op wat je wil en wat bij je zou passen. We zoeken en (of het nu lang of kort duurt) vinden een match.  

 

Natuurlijk zijn we niet onfeilbaar, maar inmiddels hebben wij jarenlange ervaring en zijn er vele matchen gemaakt en mogen we met enige trots stellen er nog nooit naast gezeten te hebben. 

 

Ook hier wordt alles voor je geregeld als je dat wilt tot en met de aflevering op je stal.

 

Hieronder een greep uit de door ons gematchte combinaties:

Marloes en Cadenza.jpg

Marloes en Cadenza

In november 2014 besloot Marloes eindelijk dat een eigen paard in haar leven ging passen. Ze vroeg mij om een match te maken. Ik ken Marloes al lang en op paardengebied vrij goed. Ondanks dat vroeg ik haar mijn vragenlijst in te vullen. Een ding wist ik zeker: "Marloes moest op zoek naar een Andalusier"!

Zij vond uiteindelijk zelf Cadenza. Een prachtige bruinschimmel merrie van 4,5. Zij stuurde mij de foto en ik vond direct dat dit kon passen. Dus ging ze op pad om naar het paard te kijken en het was "BAM": liefde op het eerste gezicht. Een week later ben ik samen met haar naar het paard gaan kijken en ik kon niet anders dan concluderen dat hier een match for life stond.

Cadenza is jong, onstuimig en leert snel. Ze is speels en beweeglijk. Ze moet nog heel veel leren. Maar zoals ik ooit tegen Marloes zei: Als je het paard echt heel erg leuk vindt, overwin je de mogelijke probleempjes die je tegenkomt met plezier en zie je ze als uitdagingen.

Marloes en Cadenza heel veel plezier en succes samen!

Marloes van Dijk:

"Ik vond bijna alle paarden wel leuk, maar dankzij Irene heb ik mijn echte match gevonden."

Clinic Irene 132.jpg

Syl en Juultje

Sylvia zocht een paard. Ze hield wel van een wat lomper paard. We vonden Juultje een 4 jarige Ardenner. En Juul is een hele echte Ardenner, met alle positieve en minder positieve karakter eigenschappen. Uit de aard der zaak duwt ze en we hebben haar nog niet onder alle omstandigheden duidelijk kunnen maken dat dat ongewenst gedrag is. Deze foto spreekt boekdelen voor mij. Juul is echt voor Sylvia.

1798633_642120495870493_7596626028577931299_n.jpg

Monika en Jay

Een aantal jaar geleden vond ik Ricochettes Trophy. Een destijds jonge merrie met veel potentie.  Monika zag haar en was op slag hoteldebotel van haar. Monika is inmiddels met Jay Nederlands Kampioen L2Rooky en brengt Jay uit in Trail, Western Horsemanship, Pleasure ─Śn reining. 

 

Het is een gouden combinatie, die optimaal van elkaar geniet.

Irene Smeets_175.jpg

Debby en Spicey

Voor Debby Vis zocht en vond ik een jaar geleden Spicey. Zij wilde een leuk paard, lekker recreatief rijden en eventueel een wedstrijdje? 

 

Spicey is absoluut het paard voor Debby. Dat vond hij zelf in ieder geval vanaf de dag dat Debby ook maar één voet op zijn stal zette.

Debby Vis:

"Ik zocht een nieuw maatje waar ik weer mee kon gaan rijden, en kreeg er tevens een spiegel en leermeester bij"

Irene Smeets_168.jpg

Marieke en Melody

Melody werd door mij zadelmak gemaakt als driejarige merrie in 2011. Het was een echt rightbrained extrovert paard, maar met ontzettend veel potentie in de reining. Zij werd verkocht naar Zwitserland, waar zij niet goed terecht kwam. De fokker kocht haar terug in 2013 en plotseling was ze daar: Marieke. Ik wist het absoluut zeker: Hier zou Mel thuis zijn. Inmiddels heeft Marieke haar mee naar huis genomen en gaan zij beiden een heerlijke toekomst tegemoet.

64617_10150659872679114_1789405025_n2.jpg

Smart en Stella

Smart onze Appaloosa. Hij werd bij mij gebracht om een passende nieuwe eigenaar te zoeken. Stella zag hem en wist binnen 2 dagen: dit is mijn paard! Smart en Stella zijn zeer op elkaar gesteld en inmiddels al jaren bij elkaar.

644566_376376149106336_285651348_n.jpg

Eveline en Lucky

Eveline wilde een paard dat lief en knuffelig was. Nee niet eentje die haar oren plat deed, of nare dingen deed als je in de buurt kwam. 

 

Ik kende Lucky een jonge merrie, die bij iedereen haar oren plat legt en zeker naar doet op stal. Ik vond hun een perfecte match, maar of Eveline mij ging geloven? Eveline ging kijken en vond Lucky geweldig! Nu jaren later zijn het nog steeds dikke maatjes. Er wordt gewerkt met de koeien, er worden reiningwedstrijden gereden en Eveline en Lucky zijn in 2013 Nederlands Kampioen Barrelrace geworden. Lucky gaat voor Eveline door het vuur (en omgekeerd denk ik ook).

555438_422523287767255_2067543703_n.jpg

Birgit en Luna

Birgit heeft Luna zelf gevonden. In Amsterdam. Zoveel paarden zijn er voor Luna voorbij gekomen. Steeds was er iets tijdens de keuring. Je zou er moedeloos van worden. Maar toen was er Luna en ja, klaarblijkelijk hebben we op haar moeten wachten, want ook deze combinatie is geweldig.