Freestyle-zwart.png

Irene is gediplomeerd freestyle instructeur. In 2008 behaalde zij haar certificaat in Deurne waar zij een opleiding volgde gegeven door Emiel Voest en Marion van der Klundert. Loswerk (controle krijgen over richting en tempo van je paard; alles op basis van lichaamstaal in een picadero of roundpen) en grondwerk met behulp van leadrope en touwhalster, is basis voor alle paarden! Western of Engels gereden maakt daarin niet uit. 

Het freestyle systeem bestaat uit drie onderdelen

Het systeem bestaat uit 3 onderdelen met als ultiem doel "rijden"

Onderdeel 3: het werk aan de dubbele lange lijnen, wordt echter in een aparte cursus aangeboden. De freestyle cursussen beslaan 2 dagen. De data worden zo gepland dat je tussendoor 1 of 2 weken hebt om het geleerde thuis te oefenen, waarna de volgende trainingsdag op het programma staat.

Het freestyle programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Loswerken: In de loswerkring leer je op basis van lichaamstaal met je paard te communiceren. Hier regel je je dominantie en leiderschapspositie op een voor het paard vanzelfsprekende en natuurlijke manier. In de loswerkring trainen we het paard om op basis van lichaamstaal tempo-wisselingen te maken en/of van hand te veranderen.

Dag 2: Grondwerk: bestaat uit oefeningen aan de hand, met behulp van leadrope en touwhalster. We gaan het paard gehoorzaamheid leren, enerzijds met behulp van onze lichaamstaal, anderzijds met behulp van het touwhalster en de leadrope.
 Nu ga je het hindernisparcours in. Vlaggen, plastic, brug; je paard wordt steeds moediger, gehoorzamer en respectvoller.

Dubbele lange lijnen

Deel 3 van het freestylesyssteem is het werk aan de dubbele lange lijnen. Wij bieden deze training apart aan. 

 

Jonge paarden training: 

Je kunt je paard hier laten trainen op bovengenoemde wijze. Het paard wordt voorbereid op wat wij als ruiters van hem willen, op een rustige en eerlijke manier. Je kunt ook kiezen om het met begeleiding, maar toch zelf te doen. Dan maken we een plan en kom je hier op stal samen met je paard om via het loswerk, grondwerk en de dubbele lange lijnen, als welhaast vanzelfsprekend met je paard te gaan rijden.