Natural-Horsemanship-zwart.png

Een woord dat tegenwoordig erg veel gebruikt wordt en waar veel over is geschreven. Hier op Kings-Crossing gebruiken we heel veel van de technieken van Warwick Schiller, wat Parelli en soms komt een andere trainer voorbij. We zijn sterk beinvloed door de "oude meesters:" in de vorm van Dorrance, Ray Hunt en ook Buck Branneman. Karen Rolff heeft haar stempel gedrukt, maar ook de academische rijkunst en Mireille den Hoed heeft ons veel geleerd. Wij zijn er trots op inmiddels onze eigen weg gevonden te hebben door jarenlange ervaring en steeds opnieuw te blijven leren. 

 

Horsemanship is voor ons niet alleen een manier van omgaan met je paard, maar een manier van leven. Wij willen je laten zien hoe een paard in elkaar zit, hoeveel plezier je samen kunt beleven, hoezeer je paard een onvoorstelbare vriend en partner kan zijn. Wij hechten eraan je duidelijk te maken hoe het ook kan, hoe anders het kan zijn ens hoe rijk je daarvan wordt. Je paard kan nog steeds topsport verrichten, maar hoe anders is het als hij dat met heel zijn hart doet, in plaats van omdat het moet.

 

Steeds meer komen we er achter dat werken met paarden, werken aan jezelf betekent, beter worden, zodat je je paard kunt helpen ook beter te worden.

 

De weg daar naar toe, meemaken dat je samen meer bent dan twee individuen, die willen wij je laten zien. daarbij willen wij je helpen.

 

 

Jo-Anne de Weerd:

"De band tussen mijn paarden en mij is vele malen sterker geworden en ben daarom Irene erg dankbaar. Ik ben een rijker mens hierdoor."

Yildiz Horsten – Yildiz Arabians:

"De overwinningen in de showring volgden vanzelf, maar wat voor mij het kostbaarste is, is dat mijn visie op, en omgang met paarden volledig is veranderd."