Skip to main content
 
 
 

The Academy

Paarden hebben het vaak moeilijk in onze mensenwereld. Paarden vinden het lastig om mensen te begrijpen, omdat hun taal in veel gevallen bijna tegengesteld is aan wat wij denken. En als ze ons niet begrijpen en wij hen niet, beginnen de problemen. Het beste wat je voor je paard kunt doen is hem zodanig trainen dat hij uit de problemen blijft. En dat is een lang proces en niet iets wat de meeste paarden onder de knie hebben in een paar maanden tijd. En wij als mens overigens ook niet. Educatie van paardeneigenaren over hoe deze prachtige dieren nu daadwerkelijk in elkaar zitten en hoe je elkaar goed kunt gaan begrijpen is naar mijn absolute overtuiging de weg naar een succesvol gezamenlijk leven. Want als paarden weten wat je bedoeld, is het onvoorstelbaar hoeveel ze bereid zijn voor je te doen.

Daarom ben ik een aantal jaren geleden alweer de Performance horsemanship academy gestart. Een opleiding op 4 niveaus waarbij eigenaren stap voor stap geleerd wordt hoe een paard in elkaar zit en hoe ze de broodnodige “communicatie” op gang brengen.

Wil je weten hoe die opleiding in elkaar zit of zelfs meedoen? Klik dan hier.

Kings-Crossing, meer dan 20 jaar ervaring in zadelmak maken, probleemgedrag bij paarden, geven van clinics, lessen en opleidingen.